Top 5 kokkeknive til dit køkken
Uanset om de er professionelle eller amatører, er knive en af de vigtigste redskaber for kokke. Professionel eller ej, så bør du have (mindst) en af vores top 5 kokkeknive til dit køkken, hvis du tit laver mad. Du vil ikke fortryde det!
Hvilke kokkeknive er bedst til dit køkken?
Ligesom sakse er for frisører eller kameraer er for fotografer, er knive et afgørende redskab for kokke. Derfor, er det afgørende at vælge en kniv af god kvalitet.
Du behøver ikke at være professionel kok for at overveje at købe en god kokkekniv. Nu til dags, kan du vælge mellem mange forskellige materialer og redskaber af god kvalitet, uden du er nødt til at bruge en formue.
Før du køber en kniv, skal du sikre dig, det er den bedste model til at skære kød, grøntsager, fisk, kylling, frugt osv. Senere, kan du tilføje flere til din samling ved at købe en specialkniv til en specifik fødevare eller opskrift.
Et andet redskab du kan overveje i fremtiden er en matchende brød- eller filetkniv. Men, til at starte med, anbefaler vi, at du vælger en af disse kokkeknive til dit køkken:
1. Quttin kniv med huller
Denne kniv praler med kvalitet, styrke og stabilitet. Den er lavet af rustfrit stål og et håndtag af polyoxymethylene, hvilket sikrer en høj robusthed og lang produktlevetid. Du kan få gavn af den i dit køkken i årevis, og den vil aldrig fejle, når du skal skære.
Håndtagets design – hvilket er let hævet – gør det muligt at have det perfekte greb og mere præcision, når du skærer. Bladet er 20 centimeter langt og er lavet af tysk stål. Den er egnet til både husligt og professionelt brug. Selvom den er en smule robust, vil du lære at få en god følelse med den.
2. Wusthof ikon Blackwood – en af de bedste kokkeknive til dit køkken
Den næste kniv på vores liste er en smule bredere og måler knap 23 centimeter i længden. Det er også en af de mest populære knive på markedet. Foruden at være foretrukket af professionelle, kan hjemmekokke også nyde gavn af de fantastiske fordele.
Kniven fra Wusthof ikon Blackwood har en afrundet spids (hvilket er perfekt til at finhakke urter, såsom persille). Selvom den er en smule tung, kan du manøvrere den ret frit. Den tyske afstamning er et kvalitetsstempel.
3. Arcos
Hvis du leder efter et simpelt design, så er Arcos-kniven for dig. Den skærer gennem enhver fødevare og er lavet af Nitrum rustfrit stål. Bladet måler 17 centimeter i længden, mens håndtaget er 3 centimeter. Det gør den perfekt til madlavning i hverdagen.
Arcos-kniven har også nagler af rustfrit stål, som sikrer en lang produktlevetid. Ydermere, kan bladet skære gennem både varme og kolde fødevarer.
4. Moritaka Gyuto – en favorit blandt kokkeknive til dit køkken
Japanske knive er også en favorit blandt kokke, hvilket gør dem et must på vores liste. Moritaka Gyuto-kniven praler med et unikt design. Den ligner et værk fra en århundreders gammel grovsmed.
Dette traditionelle redskab har et langt blad med et lag af sort jern, sammen med et håndtag af træ, der har et justerbart stykke i rustfrit stål. Den praler også med en perfekt spids til at fjerne dele af fødevarer, du ønsker at udelade fra dine opskrifter.
5. Asai Damascus
Den sidste kniv på vores liste i dag stammer også fra Japan, og den har et lignende, men mere moderne, design. Den blev skabt af en fiskehandlerekspert. Selvom kniven var mere tiltænkt til fisk, kan den også skære gennem andre fødevarer.
Denne vidunderlige kniv har et bredt, sølvbelagt blad (med japanske inskriptioner), der ender i et fint punkt. Håndtaget er af træ og er meget komfortabelt.
Priserne på disse kokkeknive varierer meget. Selvom nogle af dem er ret dyre, skal du have i tankerne, at de vil tjene dig for livet. En god kniv er en investering, ikke spild af penge. Fra det øjeblik, du køber en, kan du nyde gavn af dens fordele og perfekte udskæringer, for evigt.
Du skal ikke glemme at vaske dine kokkeknive i hånden og tørre dem godt af, før du pakker dem væk. Ydermere, anbefaler vi, at du opbevarer dine knive i deres originale emballage eller dækker dem til, så de ikke bliver beskadiget af dine andre redskaber. Det er det hele værd at yde en indsats for at passe godt på dem!
Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.
Henderson, J. C. (2011). Celebrity chefs: Expanding empires. British Food Journal. https://doi.org/10.1108/00070701111131728