Tips til oprettelse af et spisekammer
Et spisekammer er et sted, vi bruger til at opbevare madvarer. Det vil sige de madvarer, der kan holde sig i længere tid, såsom produkter på flaske, krydderier, tørret kød, korn og mel.
Spisekammeret skal være et frisk område med naturlig ventilation, så luften kan passere gennem det. Dette hjælper normalt med at forhindre madvarerne i at blive dårlige på grund af temperaturændringer og insektproblemer.
For det meste befinder spisekamre sig normalt nær det område, hvor maden tilberedes. Et spisekammer kan være et skab, et sæt hylder eller måske en hel reol. Hvert hjem har sit eget lagrings- og opbevaringssystem.
Hvorfor har du brug for et spisekammer?
Før køleskabe kom i brug, spillede spisekamre en afgørende rolle for opbevaring og konservering af fødevarer.
Mens det kan synes indlysende for nogle, spekulerer mange på, hvorfor det er nødvendigt at have et spisekammer. Svaret er simpelt. Det er et praktisk sted at opbevare alle slags fødevarer, der spænder fra dagligvarer (som brød) til dem, der er forbeholdt særlige lejligheder (som en flaske vin).
Et spisekammer er med andre ord en langsigtet løsning, der fungerer både til opbevaring og organisering af fødevarer. Det gør vores liv mere bekvemt.
Læs også:
Tips til at skabe et spisekammer
Vi organiserer spisekamre i sektioner, der bestemmes af hvor ofte vi bruger et fødevareprodukt. Organisering som dette gør det muligt at sørge for at de produkter vi bruger hyppigst opbevares på steder der er nemmere at nå.
Mens et walk-in spisekammer ville være ideelt, kan vi ikke altid være så heldige at have pladsen til det. Det betyder dog ikke, at du ikke kan have et bekvemt spisekammer. Nedenfor deler vi nogle tips med dig til at oprette dit eget spisekammer.
1. Simple spisekamre
I mange tilfælde er den enkleste løsning den mest bekvemme løsning på et givent problem. Følger vi denne tankegang når vi frem til et spisekammer, der bare benytter sig af et sæt åbne hylder, hvor alle fødevareprodukterne er synlige.
Denne form for spisekammer er perfekt til at vise vintage krukker, kurve og sække frem. Det er en sikker måde at give dit køkken en iøjnefaldende indretning på, der er fuld af personlighed.
2. Brug en kommode
Du kan omdanne en kommode til et køkkenbord. Det bedste ved at bruge en kommode er, at du kan stille den lige der hvor du ønsker, fordi det er et selvstændigt møbel. Du kan placere den i køkkenet, for enden af gangen eller endda i stuen. Takket være dens låger vil ingen være i stand til at gætte, at det er et spisekammer, og det vil ikke ødelægge rummets look.
Læs også:
3. Et indbygget spisekammer
I disse dage har mange moderne køkkener indbyggede spisekamre. Det er skabe, der har aftagelige sektioner i visse områder, der får mest muligt ud af skabets dybde. Disse spisekamre er den perfekte løsning til små køkkener.
Indbyggede spisekamre omfatter forskellige rum samt et system, der, når du åbner dets døre, afslører alt i hver sektion, så du lettere kan få fat i det du skal bruge. Det er en meget bekvem, nyttig løsning, der også nemt kan gemmes væk.
Ligesom med køkkenskabe kan du finde disse indbyggede spisekamre i forskellige størrelser. For eksempel kan du finde nogle, der er høje og smalle til pladsen ved siden af køleskabet, opvaskemaskinen eller ovnen. Folk bruger normalt disse til krydderier, olie, eddike, salt og andre lignende ting.
4. Mini-værelse i køkkenet
Hvis dit køkken har et tomt, ubrugt område, kan du bruge det til at oprette et mini-værelse. Overvej en blanding af mulighederne ovenfor for at få mest muligt ud af dit rum og samtidig gøre det så bekvemt som muligt.
Afsluttende tanker til sit spisekammer
I stedet for at klamre sig til ideen om, at alle spisekammersektioner skal befinde sig i samme område, kan du distribuere dem rundt i hele rummet. F.eks. pladsen ved siden af køleskabet, kabinettet under vasken osv.
En anden idé er at placere spisekammeret i et område, der er forbundet med køkkenet, såsom vaskerummet, en gang eller endda under trappen (hvis dit hjem har en).