Sådan arrangerer du det perfekte buffetbord derhjemme
I gamle dage opstillede man kun et buffetbord derhjemme, fordi man ikke havde nok plads. Men det er fortid nu. I dag er de bedste begivenheder dem med et fantastisk og luksuriøst buffetbord. Den perfekte kombination af et skønt look og lækker smag – det er én af de største trends nu. Og vi er vilde med det.
Når det kommer til buffetter, så kommer det meste af pynten fra selve maden.
Hvad enten du tilbereder maden selv, eller du hyrer en til at gøre det, så skal du sørge for at fremvise maden, så farverne og teksturerne ser fantastisk ud. I denne artikel giver vi dig de bedste tips til, hvordan du arrangerer det perfekte buffetbord.
Borde
Bordet er stjernen i enhver buffet. Al din mad skal placeres på lange borde. Hvis du har nok plads, så anbefaler vi, at du har mindst tre buffetborde. Et hovedbord til maden, et andet bord til drikkevarer og et tredje bord til desserter. Det mest praktiske buffetbord er et stort bukbord i træ, som du kan pynte med en pæn dug.
Hovedbordet
Hvis det er muligt, så skal du placere bordet væk fra væggen, så dine gæster har adgang til bordet fra alle sider. Husk, en buffet skal fungere næsten ligesom en cirkel, så det er vigtigt, at du følger en bestemt rækkefølge, når du forbereder dine borde. Du bør først placere tallerkener og skåle i forskellige størrelser i den ene ende, så alle dine gæster kan vælge den, de foretrækker.
Derefter skal der være forretter og salater efterfulgt af hovedretterne. Alle bakkerne skal være forsynet med serveringsskeer, øser og tænger. Til sidst skal der være brød, servietter og bestik i den anden ende af bordet. Dette betyder, at dine gæster vil have begge hænder fri, så de nemt kan øse maden, og så de ikke skal bekymre sig om at tabe ting.
Buffetbord med drikkevarer
Det vil være ideelt, hvis du har et separat bord til drikkevarer. Der skal være kopper og glas i forskellige størrelser på bordet, samt isterninger og selve drikkevarerne. Du skal sørge for, at der er rigeligt at vælge imellem. Du skal selvfølgelig sætte hvidvinen – og andre drikkevarer, du vil servere kølig – i en spand med isterninger, så den forbliver kølig. Der bør også være rødvin, der passer sammen med den mad, du serverer.
Dessertbordet
Med en smule artistisk flair vil dette blive alles favoritbord. Al bordservice skal ligge fremme i begyndelsen. Men du skal først servere desserterne, når dine gæster faktisk er klar til at spise dem. Du har ikke brug for et kæmpe bord for at få dine desserter til at se fantastiske ud. Det vil se smukt ud, hvis du bruger bakker og stativer til at fremvise mange forskellige desserter i forskellige højder.
Duge til buffetbordet
De duge, du køber til dit buffetbord, skal være rene og nystrøget. Sørg for, at de dækker bordet helt, og at alle ender hænger i den samme længde.
Men det at dække bordet, er ikke dugens eneste funktion. De er også fremragende pyntegenstande. Da de er enkle og underspillede, vil de pynte dit buffetbord, uden at de tager opmærksomheden væk fra maden.
Hvid er en klassisk farve til dugen, men du kan prøve dig frem med forskellige farver, og bruge dem til at gøre et godt indtryk. Det er altid en vindende kombination, når du kombinerer store og små duge i forskellige farver.
Sådan organiserer du en buffet: maden
Den eneste regel er, at det skal være nemt at servere og spise din mad. Du kan vælge fingermader, som kan spises fra små tallerkener. Du kan servere både varme og kolde retter, men vi anbefaler kolde retter, så du ikke skal stå i køkkenet helt op til sidste øjeblik.
Du kan servere salater og kolde supper i små, gennemsigtige kopper eller skåle. Ostefade, røget kød, kanapéer, grøntsager på spyd serveret med sauce og mini-sandwiches er lækre forretter. Tærter, quiche og sushi er også klassisk buffetmad.
Til dessert kan du vælge små kager og bagværk, der er nemme at spise. Alle franske desserter er ideelle. De vil være et hit til din buffet.
Ekstra
Hvis det er muligt, er det godt at have et mindre bord, hvor dine gæster kan efterlade deres brugte tallerkener og bestik, som folk aldrig ved, hvor de skal gøre af, når de er færdig med at spise buffet. Selvom man kan spise denne type mad, mens man står op, så er det også godt at have et hjørne med stole og sideborde, så dine gæster kan sidde ned og slappe af, hvis de har lyst.
En anden vigtig ting er, at finde ud af, hvor meget mad du skal stille frem. Det skal helst ikke stå fremme i mere end 15 minutter. Det er bedre at genopfylde bakkerne, end at efterlade maden ude for længe.
Vi er sikre på, at du nu er spændt på at opstille din egen fantastiske buffet til næste gang, du har gæster på besøg. Vær ikke bange for at fremvise dine kreative sider! Det vil se fremragende ud, og det vil helt sikkert være et hit blandt dine gæster. Et buffetbord er virkelig den bedste måde at starte en uforglemmelig aften på.